KILENC MAGYAR KUTYAFAJTA

 Új kutya hozzáadása


Amennyiben a regisztrációt az adminisztrátorok jóváhagyták, abban az esetben lehetőség nyílik az oldal szerkesztésére.
Ez elsősorban a kutyák felvételével kezdődik. A hitelesítő e-mail kiküldése után, már teljes jogú "Szerkesztő"-vé válik a regisztrált és elkezdődhet a munka!

Kérem ne feledje: CSAK A SAJÁT TULAJDONÁBAN LEVŐ KUTYÁK SZERKESZTÉSÉRE JOGOSULT!

Illetve minden olyan egyed szerkesztésére, melyek az Ön kennelében születtek, de új tulajdonos nincs feltüntetve az adatbázisban.
Amennyiben magánszemély az új tulajdonos, bízva a tenyésztő - tulajdonos jó kapcsolatában, az egyed megmarad a tenyésztő szerkesztési jogkörében.


 • Kattintson a baloldali menüsorban a "Bejelentkezés" menüpontra, ahol ne felejtse el pepipálni a "Bejelentkezve maradok ezen a számítógépen" opciót.
Ellenőrizzük, hogy az általunk felvinni kívánt kutya még nem szerepel-e az adatbázisban! Ezt a lépést ne hagyjuk ki! Nagyon fontos!

A KERESŐ MEZŐBE GÉPELJÜK BE A KUTYA HÍVÓ NEVÉT, MAJD KATTINTSUNK AZ "INDÍT" GOMBRA!

Dogs

 • Ezt követően az "Kutya hozzáadása"-ra kattintva eljut az admin felületre. Mivel Ön szerkesztővé vált, lehetősége van kutyák felvitelére.

Admin
 • A megjelenő oldalon, a regisztrációkor megadott fajta automatikusan megjelenik, jelen esetben "Mudi".
  A következő sorban megjelenik, a regisztrációkor megadott kennel név. Ez azt jelenti, hogy ebbe a kennelbe született egyed felvitelére van lehetőség.
  A harmadik sorban a kutya ID száma jelenik meg. Érdemes kákattintani a "Generálás", majd az "Ellenőrzés" gombokra. Ez biztosítja, hogy a felvinni kívánt egyed biztosan bekerüljön az adatbázisba.

Dogs • A következő lépés a kutya nevének begépelése.
  Jelen esetben Rabló egy barna kan kerül felvitelre.
  Rabló a Köves-bérci Betyár kennelben született, tehát Köves-bérci Betyár kennel nevű, Rabló hívó nevü kutyánk kezdő adatait beírtuk.
  A "Színe" mezőre rákattintva kiválaszthatjuk a színét, a "Neme" mezőre kattintva a nemét.
  A törzskönyvi száma Met Mu (XXXX/YYYY).
  A nevének sorrendje magyar kutyáknál "Alapértelmezett", vagyis a kennel név jelenik meg először.
  Az élő kocka bejelölése nem kötelező.  Dogs • Még ezen az oldalon megadhatjuk a kutya, a tenyésztő és a tulajdonos adatait.
  Először a születés dátumát, a kennel vevét, ahol született, a Tenyésztő nevét Kennel névvel, majd legvégül a Tulajdonos nevét, Kennel névvel.  Dogs


  A Kennel nevet a nagyítóra kattintva, egyszerű kereséssel adhatja meg.

  - Nagyítóra kattint
  - Begépeli a kennel nevet, vagy egy részét, majd keresés.
  - A megjelenő találatokból kiválasztja a megfelelőt, és rákattint.


  Dogs
 • Ammennyiben ezt megtettük, ne habozzunk és kattintsunk az oldal alján található "Mentés és folytatás.." gombra. Ezután átlépünk egy másik oldalrara, ahol további szerkesztési lehetőségek tárulnak elénk.

 

Minden jog fenntartva! Dog Pedigree Database ©, 2010-2021.